דמיון גנטי בין יהודים לכורדים - שוב התנ"ך מנצח

מאת: נח גוטמן | 5/12/2012 הידעת?

תוך כדי שחפשתי חומר בנושא גמיון גנטי בבעלי חיים, נתקלתי במאמר מעניין באתר הידען, משנת 2001. המאמר סוקר מחקר גנטי שניסה לתהות על הקירבה הגנטית שבין היהודים לעמים שונים. על פי אותו מחקר, החוקרים נדהמו לגלות כי האומה הקרובה ביותר ליהודים מבחינה גנטית הם דווקא הכורדים. לדברי המדענים שביצעו את המחקר, הממצאים רומזים כי ליהודים ולכורדים היו אבות קדמונים משותפים, שחיו בצפון חצי הסהר הפורה (צפון עיראק וטורקיה של היום).

התגלית הזאת הפתיעה מאד את החוקרים.

להלן ציטוט מהמאמר -

"הקרבה הגדולה בין הכורדים ליהודים הפתיעה גם היסטוריונים. פרופ' בצלאל בר כוכבא, מהחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל אביב, אמר כי לא ידוע על הגירות בימי קדם של העמים מצפון הסהר הפורה לאזור ישראל.
גם ד"ר גונר להמן, החוקר ארכיאולוגיה מקראית, סורית ומסופוטמית באוניברסיטת בן גוריון, אמר כי "קשה להסביר את הממצאים במסגרת הידע שיש לנו על התרבות החומרית או ההיסטורית".

"קשה להסביר...",  "לא ידוע".

באמת? לא ידוע?

האם לא ידוע לנו על הגירה מאזור הסהר הפורה לארץ ישראל?

ובכן, אני מציע לחוקרים להיכנס לתלמוד התורה הקרוב, ולשאול את הילדים בכיתת גן על מוצאו של אברהם אבינו. "מאור כשדים" ישירו הילדים במקהלה עליזה. אז ידוע או לא ידוע? ידוע, ידוע. 

 ומה עושים כשפתאום מתברר שהתנ"ך צדק? האם ממהרים לשנות את הערך "היסטוריה של עם ישראל"? מה פתאום, הצחקתם אותי. מה זה פה, איראן? כפיה דתית? מאה שערים? אנחנו אנשים נאורים.

תגובות

בא לקלל ויצא מברך

רוני | 5/13/2012 10:15:06 AM

עוד דוגמה קלסית למה שקורה לא פעם .
ולנו לא נותר אלא לומר "משה אמת ותורתו אמת"

בעיה קטנה עם התיאוריה

סטודנט בטכניון | 5/13/2012 10:51:14 AM

אור כשדים נמצאה בדרום עירק של היום, לא בצפונה.

בכל מקרה מעניין.

תגובת הדוס: א.ה הזיהוי של חפירות אור עם אור כשדים הוא זיהוי שנוי במחלוקת.
ב. בכל מקרה, מדובר על אזור הסהר הפורה, וגם הכורדים אינם צריכים להיות בדיוק באותה נקודה שבה ישבו לפני 4000 שנה.

תחליט

צבי | 5/13/2012 2:06:29 PM

זה קצת מצחיק שבמאמר הקודם כתבת שדמיון גנטי אינו יכול להראות על אב קדמון משותף, ואילו עכשיו כשזה תומך בתנ"ך אתה פתאום מקבל את זה. ככה לא עובדת אובייקטיביות.

תגובת הדוס: כאן מדובר על דמיון גנטי בין בני אדם, ולכן אנו יודעים שבני אדם מתחתנים זה עם זה, ושלכל האומות ישנו מוצא משותף, השאלה רק מי קרוב למי.